Detailní popis produktu
Připravte si horký pečený čaj z našeho koncentrátu.
Jednoduše vylijte/vysypte do skleničky a zalijte 300 ml horké vody a vychutnejte si příjemné teplo šířící se vaším tělem.
Potřebujete osvěžit? Zkuste ledový nápoj z pečeného čaje.
Osvěžující drink pro horké dny získáte zalitím obsahu skleničky 200 ml studené vody nebo jemně perlivé minerálky. Pak už jen přidejte led, důkladně promíchejte a relaxujte.
Jak se naše pečené čaje vyrábí?
Naše pečené čaje jsou vyráběny ve východních Čechách v obci Hrušová u Vysokého Mýta. K samotné receptuře se od počátku přistupuje s patřičnou úctou. Celá výroba je ruční záležitostí tak, jak tomu bylo i v časech našich babiček, kdy byl tento způsob zpracování ovoce běžný. Aby ovoce ze sklizně nepřišlo vniveč, upeklo se v peci a mohlo vás tak hřát celou zimu! S každým šálkem tohoto vynikajícího ovocného nápoje si můžeme zavzpomínat na chvíle dětské bezstarostné pohody s babičkou u praskajícího dřeva v krbu.
V čem se naše čaje liší od ostatních pečených čajů na trhu?
Pouze pečlivá příprava ovocné směsi před pečením, správný poměr ovoce, cukru a vybraného koření zaručí konstantní kvalitu a chuť. Každá sklenička je ručně plněná tak, aby se zajistil tento správný poměr. Dalším důležitým bodem je také vhodná kombinace ovoce pro každou jednotlivou příchuť. Různé ovoce má různý tzv. "bod rozpadu" a ještě aby to nebylo moc snadné, i jinou teplotu pečení. Potřebujeme, aby ovoce dostatečně s cukrem zkaramelizovalo, ale zároveň, aby se nerozpadlo. Tímto způsobem se náš pečený čaj dokonale zakonzervuje a my nemusíme při výrobě použít žádná umělá barviva či konzervanty.
Více informací se dočtete v článku na našem blogu >>>
Složení:
Voda, cukr, borůvka (min. 35 % ovocného podílu), jablko, jahoda, červený rybíz, kardamom
Nutriční hodnoty (100 ml):
Energetická hodnota: 501 kJ / 119 kcal
Tuky: 0,1 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g)
Sacharidy: 27,6 g (z toho cukry 27,4 g)
Bílkoviny: 0,3 g
Vláknina: 0,9 g
Chlorid sodný (sůl): 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.